Μητσοτακης-Στουρναρας με τον Watsa… Αφού είχε μπλεξίματα με την δικαιοσύνη, είναι ιδανικός για την ΝΔ

ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΑΔΑΛΟ

Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ DISNEYLAND

Φυσικά ουδείς από το νταβατζήδικο τόλμησε να αναφερθεί στην αποκάλυψη του Olympia για το μυστικό δείπνο Μητσοτάκη, Σαμαρά, Στουρνάρα και Γουάτσα, την στιγμή που καιγόταν η Ελλάδα. Η παρέα δηλαδή που χάρισε την Eurobank σε ελεγχόμενο από την δικαιοσύνη κοράκι των αγορών αφού την ανακεφαλαιοποίησε με δημόσιο χρήμα, δεν είναι είδηση για τους ξεφτίλες της συστημικής δημοσιογραφίας. Φανταστείτε μόνο να είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας κάτι παρόμοιο. 10 πρωτοσέλιδα και 30 ώρες στα δελτία θα είχε εξασφαλίσει…


ΠΡΩΤΗ Δημοσίευση: 06 Αυγούστου 2014
Σε δικαστικές περιπέτειες ο Watsa της Eurobank
«Χοντρά» μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη του Καναδά ανακύπτουν για το δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή Prem Watsa, διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax, γνωστό στην Ελλάδα κυρίως για τη συμμετοχή του στην Eurobank, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ χαμηλή τιμή… με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης.
Οι χρηματιστηριακές αρχές του Κεμπέκ στον Καναδά έχουν αρχίσει έρευνα εις βάρος του, αλλά και του προέδρου της Fairfax, Paul Rivett, για το ενδεχόμενο χρήσης εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading) πριν τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Fairfax. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν προσωπικές συναλλαγές. Η Fairfax, η οποία εδρεύει στο Τορόντο, αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις αρχές και ότι ο νόμος απαγορεύει να ανακοινώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Σε… διεθνές επίπεδο, ο Watsa είναι γνωστός για τον έλεγχο του πλειοψηφικού ποσοστού στην BlackBerry, αλλά και από το γεγονός ότι αποκόμισε κέρδη από παράγωγα κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κύριος έχει κάνει «γερό μπάσιμο» στο ελληνικό επιχειρείν, κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς συμμετέχει στις Eurobank, Eurobank Properties, Μυτιληναίος, Σαράντης, Praktiker Hellas και Jumbo. Βέβαια, μεγάλη «ευκαιρία» αποτέλεσε η είσοδος του fund που ελέγχει στη Eurobank (όπου ασκεί επί της ουσίας διοίκηση) και μάλιστα σε τιμή 0,31 ευρώ/μετοχή, όταν πριν κάποιους μήνες η τράπεζα είχε ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων στα 1,54 ευρώ/μετοχή, ενώ κάτι ανάλογο είχε κάνει και στην Bank of Ireland, όπου πήρε το κεφάλαιό της πίσω και έχει κρατήσει… ως επένδυση το κέρδος, τη μεγάλη υπεραξία που αποκόμισε… Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση Σαμαρά ξέρει να επιλέγει… επενδυτές!
Γ.Α.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παναγιώτης Λάμψιας - Ο βιοπαλαιστής πλοιοκτήτης

Από τον Τσαουσέσκου στον Μωυσή! (του Τάσου Παππά)

Ηλεκτρονική Αθηνών: Η οικογένεια Λυμπερόπουλου και το μεγάλο κανόνι