Καμαρώστε τους: Αυτό είναι το νεοφιλελεύθερο σκυλολόι που απαρτίζει την..."ομάδα στρατηγικής" του ακροδεξιού χαμαιτυπείου

Ως μία στροφή προς το φιλελεύθερο κέντρο ερμηνεύεται από πολλούς η αναβάθμιση του πρώην πλέον προέδρου της Δράσης Θοδωρή Σκυλακάκη στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Σκυλακάκης από τον Ιανουάριο του 2017 όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία της Δράσης με τη Νέα Δημοκρατια. συμμετείχε σε ειδική γαλάζια «ομάδα κρούσης» για θέματα επενδύσεων και επιχειρηματικότητας και το τελευταίο διάστημα συμμετέχει καθημερινά στην ομάδα του “πρωινού καφέ” που διαχειρίζεται τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι η Δράση έχει αναστείλει πλέον τη δραστηριότητα της και τυπικά και πως δύο στελέχη της ο Τάσος Αβραντίνης και ο Τέλης Αϊβαλιώτης έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα δώσουν τη «μάχη» των εθνικών εκλογών με τη ΝΔ.

Εκ των βασικών προσώπων της κλειστής αυτής ομάδας είναι ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Ζούλας, καθώς και ο Ευτύχης Βαρδουλάκης. Στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Μητσοτάκη συγκαταλέγονται πάντα ο Γρηγόρης Δημητριάδης (που χειρίζεται και το θέμα των ψηφοδελτίων), ο Θανάσης Νέζης (με αρμοδιότητες και στα κομματικά) και βεβαίως ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης που έχει χειριστεί και τα ζητήματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, επιχειρώντας να “μαζέψει” όσο ήταν δυνατόν τους αντάρτες που δημιούργησε στους δήμους η απλή αναλογική. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, είναι ένας ακόμη άνθρωπος κλειδί.
 
Στην επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ έχει αναβαθμιστεί πλέον μετά την απόφαση η Μαρία Σπυράκη να είναι ξανά υποψήφια στις ευρωεκλογές και την αποδέσμευση της από τη θέση της εκπροσώπου τύπου ώστε να δώσει την προεκλογική μάχη, η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σοφία Ζαχαράκη. Την έτερη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου έχει αναλάβει μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη που θα ειναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στο Νότιο Τομέα, ο πρώην διευθυντής της δεξαμενής σκέψης (think tank) της Αννας Διαμαντοπούλου ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Γιάννης Μαστρογεωργίου. Σταθερή αξία η Κύρα Κάπη στο επικοινωνιακό επιτελειο, με ιδιαίτερη μέριμνα στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ενώ είναι και ο άνθρωπος που συνοδεύει πάντα το Μητσοτάκη στις περιοδείες. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τον Τσαουσέσκου στον Μωυσή! (του Τάσου Παππά)

Ηλεκτρονική Αθηνών: Η οικογένεια Λυμπερόπουλου και το μεγάλο κανόνι

Παναγιώτης Λάμψιας - Ο βιοπαλαιστής πλοιοκτήτης